Optische ingenieurs en systeemontwikkelaars staan continu voor de uitdaging van snelle veranderingen in ontwerp en complexiteit van componenten met achtergrondverlichting in de auto-, transport-, elektronica- en andere industrieën. Verbetering van de gebruikersinterface door het gebruik van moderne LED- en OLED-componenten maakt de kwaliteitscontrole uitdagender voor ontwikkelteams en QA / QC-personeel. De professionals zijn gebaat bij (zeer) betrouwbare en toegankelijke instrumenten voor optische tests en metingen: de GL OPTICAM meetsystemen van GL Optic.

In dit artikel leest u over twee luminantie meetsystemen.

GL OPTICAM 2.0 4K TEC VS GL OPTICAM 3.0 4K TEC
Vergelijking_GL_OPTICAM_2.0_4K_TEC_VS_3.0_PEO_electro-optics

Vergelijking meettoepassingen GL OPTICAM 2.0 versus 3.0 (4K TEC)


GL OPTICAM 3.0 4K TEC

GL OPTICAM 3.0 4K TEC PEO electro optics GL optics

GL OPTICAM 3.0 4K TEC

GL Optic introduceert de GL OPTICAM 3.0 4K TEC voor metingen van wegverlichting volgens de EN 13201: 2016 norm. Met dit systeem is het meten van luminantieverdelingen niet meer tijdrovend, complex, arbeidsintensief en kostbaar. De OPTICAM 3.0 voltooit binnen enkele seconden een complete meting van luminantieverdelingen van de geselecteerde norm voor weg- en terreinverlichting.

De GL OPTICAM 3.0 4K TEC is ’s werelds eerste complete systeem dat volledig is aangepast aan veldmetingen. Het systeem bevat een TEC-unit voor thermische stabilisatie van de beeldsensor, die meetfouten als gevolg van veranderende temperatuuromstandigheden compenseert. De hermetische behuizing (IP54) is ontworpen voor veldwerk en is voorbereid op verschillende weersomstandigheden – zelfs in de regen, zonder gevaar voor camerabeschadiging. Bovendien is het systeem batterijgevoed.

Voordelen:

 • OPTICAM_3_600x600_system_GL-Optic_PEO_electro-Opticsverhoogde resolutie (9 megapixel / 4k);
 • direct gebruiksklaar;
 • zeer geschikt voor weg- en terreinverlichting metingen (IP54);
 • geïntegreerde V- lambda filter voor menselijk oog nauwkeurigheid;
 • thermische stabilisatie;
 • spectrum en colorimetrie combinatie meettoepassing met de GL Spectis 1.0 Touch.

Product pagina

Datasheet en specificaties


GL OPTICAM 2.0 4K TEC

OPTICAM_2.0_600x600_frontGL-Optic_PEO_electro-Optics

GL OPTICAM 2.0 4K TEC

De GL OPTICAM 2.0 4K TEC is een Imaging Luminantie meetinstrument dat speciaal ontworpen is om zowel de conformiteit als de prestaties van verlichtingscomponenten te controleren van onder andere moderne LED-, OLED-verlichtingsapparaten.

De optische prestaties van displays, verlichte knoppen en instrumentenclusters vereisen een betrouwbare luminantietestoplossing. Met de OPTICAM 2.0 zijn ontwikkelaars, ontwerpers en kwaliteitsingenieurs in staat de uniformiteit van luminantie, contrasten, luminantieverdeling en lichtlekkage te verifiëren, waaronder in R&D en productiefases.

De GL OPTICAM 2.0 4K TEC is een optisch camerasysteem met hoge resolutie en laboratoriumprestaties, uitgerust met een 9 megapixel CMOS-beeldsensor en een speciaal V-Lambda-correctiefilter die de gevoeligheid (respons) van het systeem op de gevoeligheid van het menselijk oog nauwkeurig aanpast. Afhankelijk van uw luminantiemeting zijn verschillende hoogwaardige lenzen voor het systeem beschikbaar. Het systeem beschikt over een uniek RFID-lensherkenningssysteem en thermische stabilisatie van de beeldsensor (TEC), die meetfouten als gevolg van veranderende temperatuuromstandigheden compenseert.

Voordelen:

 • OPTICAM_2.0_600x600_SCREEN_02GL-Optic_PEO_electro-Opticsverhoogde resolutie (9 megapixel / 4k);
 • direct gebruiksklaar;
 • geïntegreerde V- lambda filter voor menselijk oog nauwkeurigheid;
 • thermische stabilisatie;
 • spectrum en colorimetrie combinatie meettoepassing met de GL Spectis 1.0 Touch.

Product pagina
Datasheet en specificaties

Vragen over Luminantie meettoepassingen? Neem contact op met PEO electro optics accountmanager Jos Quaedflieg!

Of via ons contactformulier.

Volg PEO

Specialisten

Fabrikanten

GL Optic

Spectrometrie voor de lichtindustrie: - Lux, Lumen, CRI, CCT, COLOR en Luminantie voor meting van LED's en conventionele lichttechnieken. ...