PSD application in cranesIn dit artikel leert u één van de bijzondere en succesvolle praktijktoepassingen van de PSD (Position Sensing Detector); specifiek in de transportsector.

Als er ergens kosten, tijd en efficiëntie een rol spelen in het voorblijven van de concurrentie, dan is het wel de transportsector. Deze sector is er bij gebaat dat het laden en lossen van containers in havens zo snel en efficiënt mogelijk verloopt. De SiTeK PSD’s zijn van grote waarde in het optimaliseren van de efficiëntie van containeroverslag.

PSD-toepassing vermindert slingerbeweging hijskranen

PSD in crane

PSD implementatie op een kraan

Dit principe werkt op basis van een sensor met een PSD voor precieze en positiedetectie, die bevestigd is op de trolley van de hijskraan. Deze sensor detecteert de x- en y-positie van een baken op de haak (of haken) waar de container aan hangt. De verplaatsing van de lading is dankzij de PSD opgenomen in het uitgangssignaal van de sensor. Dankzij de ultrasnelle reactie van de PSD is het mogelijk om via intelligente algoritmes de zwaai direct te corrigeren, hetgeen tijdwinst oplevert. Elke kraan met het PSD-positiedetectiesysteem is in staat meer containers te verwerken dan zonder dit systeem. Dit positiedetectiesysteem is onder andere toegepast in de havens van Los Angeles, Singapore, Bremen, Durban veel meer.

De vinding om door middel van het PSD positiedetectiesysteem de zwaaibeweging van kranen te corrigeren is echter niet nieuw. Desalniettemin, is nog lang niet in elke haven dit systeem in werking.

Het bovengenoemde praktijkvoorbeeld van de hijskraan en containeroverslag toont de eindeloze implementatietoepassing van PSD’s in precisie meetsystemen of in gehele infrastructuren. Nog steeds zijn professionals in de electro-optiek in staat meer PSD-toepassingen te ontwikkelen die hedendaagse en toekomstige uitdagingen verder optimaliseren.
Lees het volledige artikel van SiTeK!

Waarom SiTeK PSD’s?

In de hijskranentoepassing is de PSD geschikt vanwege:
• precisie → hoogste resolutie in de markt;
• snelheid → ultrasnelle response (>1MHz!);
• gevoeligheid → hoog dynamisch bereik (nW – MW).

Werkt u in het snelheidsbereik van de PSD? Lees hier meer.

SiTeK produceert ook PDS’s die specifiek moeten voldoen aan uw meetuitdaging.
Contact PEO voor de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over positiegevoelige detectoren?
Neem contact op met Jos Quaedflieg of bekijk andere specifieke PDS-mogelijkheden in de PSD school.

Wilt u liever een online videoconferentie? Ook dat kan!

Volg PEO

Specialisten

Fabrikanten

SiTek

Fabrikant van duo laterale positie gevoelige detectoren – (PSD) en signaalverwerkings electronica. Voor het meten van positie, afstand en beweging. ...