Photonis versterkt zich met Burle in VS

Nadat Photonis zich in februari 2005 al versterkte met de overname van DEP, heeft Photonis haar strategische positie in photodetectie nu extra verstevigd door Burle Industries over te nemen.

Burle Inustries Inc. is een wereldwijde producent en leverancier van gespecialiseerde elektronen buizen en andere elektro optische producten. Met de samenkomst van deze beide bedrijven versterkt Photonis zich vooral op; productlijnen, geografische liggingen en toespitsing op verschillende marktsegmenten. Deze overname maakt Photonis één van de grootste wereldwijde producenten van photodetectie en producten zoals photomultiplier tubes, image intensifier tubes en micro channel plates met een totale omzet van boven de 130 miljoen euro’s, vijf fabrieken (Frankrijk, Nederland en de USA) en meer dan 1000 werknemers.

Directeur van Photonis, Jean-Pierre Regner zegt over de overnames: “Deze twee overnames zorgen voor een enorme versterking van Photonis en bieden een zeer rooskleurige toekomst voor ons bedrijf. De samenkomst van marketing knowhow en productie- en ontwikkelingskennis versterkt Photonis op de markt. Photonis is nu nog beter in staat de prestaties van producten te verbeteren en biedt in de toekomst een breder scala producten waaruit klanten kunnen kiezen. Daarbij komt nog dat Photonis een overeenkomst heeft getekend met het Franse Nationale Instituut van Nucleaire Straling, waardoor het ontwerpen van nieuwe technologische oplossingen voor de klanten gemakkelijker wordt.”

Promis-Electro-Optics B.V. is verheugd met de samenkomst van deze bedrijven en hoopt snel nieuwe producten en ontwikkelingen van Phontonis aan u te introduceren.